Van kiút a függőségből? A Bibliában mindenre megtaláljuk a választ közvetlenül vagy közvetve. Nem feltétlenül az alábbi igerészekben lesz a megoldást. Sőt valószínűleg a Szent Szellem által ihletetett kijelentés is „csak” kezdőlökést jelent egy olyan úton, amelyen fájdalmas lesz végighaladni. A cél, hogy szabadok legyünk a bűntől és minden olyan dologtól, amely fogságban tart. Hiszen „ahol az Úrnak a Szelleme, ott a szabadság”!

Kerestem pár bibliai verset a szabadulásról, illetve kereshetünk ezek alapján további géket arról, hogy hogyan lehet kitörni a szenvedélybetegségekből. Mit mond a Biblia a függőségről? Nézzük át együtt!

  1Kor 6:12 minden megengedett (szabad) nekem, de nem minden hoz hasznot, minden megengedett nekem, de engem le ne igázzon (hatalmába semmi ne kerítsen, ne váljak rabjává),

  1Pét 5:8 Legyetek józanok, maradjatok ébren! Ellenfeletek, a vádló, ordító oroszlánként jár körül, s azt keresi, kit nyelhet el.

Jak 1:12 – 1:15

  12 Boldog az az ember, aki állhatatos a kísértésben, mert ha kipróbálttá lett, elnyeri az élet koszorúját, melyet Isién az őt szeretőknek ígért meg.

  13 Senki, ha kísértetik, ne mondja: Isten kísért engem. Mert Istenig nem hat el a gonoszok kísértése, ő maga pedig senkit sem kísért.

  14 Ellenkezőleg, mindenkit saját vágya kísért, mely őt húzza, csalogatja.

  15 Az ébredő vágy aztán fogan, s azután vétket szül, a vétek pedig, ha teljesen kifejlődik, halált vétel.

  1Ján 2:16 mert minden, ami a világban van, a hús kívánsága, a szem kívánsága, kérkedő életforma,nem az Atyából, hanem a világból való.